Ulvi Wirén


Koulutettu hieroja
Diplomirefleksologi
Tietokirjailija

KEHON VIISAUS JA MIELEN VOIMA

Gummerus 2014
ISBN 978-951-20-9414-1

Tässä kirjassa tarkastelen miten ajatukset vaikuttavat kehoon. Vanhat ajatusmallit aiheuttavat fyysisiä vaivoja, ja ajatustavan muuttaminen johtaa kehon hyvinvointiin.

Kirjassa kerron lyhyesti ja ymmärrettävästi:

- millä tavalla mieli vaikuttaa
- kehon puolten merkityksestä
- chakrojen merkityksestä
- eri ruumiinosien yhteydestä ajatuksiin
- erityyppisten vaivojen merkityksestä
- ajatuskaavojen muuttamisesta

 

KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA

Gummerus 2010
ISBN 978-951-20-8027-4

Kirja esittelee koko kehon vyöhyketerapian eli refleksologian eli heijastehoidon taustaa, historiaa, teoriaa ja käytännön toteutusta. Kirjassa on esitetty tarkkoja kotihoito-ohjeita, mutta tarkoituksenani oli ennen kaikkea esitellä ihmisen kehon ja mielen toiminnan kokonaisvaltaisuutta, holistista ajatusmallia, jolle heijastehoito pohjautuu ja joka sai minut kiinnostumaan tästä hoitomuodosta ja luontaishoidoista yleensä.

1. luku kertoo, miksi lääkäristä tuli hieroja ja vyöhyketerapeutti. Taustalla ovat omat mielipiteeni terveydenhuollosta, tieteestä ja luontaishoidoista yleisesti.
2. luku käsittelee heijastehoidon historiaa ja teoriaa. Esitellään eri heijastejärjestelmiä heijastekarttoineen.
3. luku koostuu omista kokemuksistani hoitotyössäni.
4. luvussa on esitetty tarkat ohjeet joidenkin tavallisten vaivojen kotihoitoon.

Motto: Ikiaikainen viisaus ei kaipaa tieteellistä todistamista.

 

OMAL KÄEL REISIMINE

Gummerus 2010
ISBN 978-951-20-8201-8

Kirja on 2-osainen ensimmäisessä osassa esitetään tärkeimpiä asioimislauseita, joita voidaan tarvita erilaisissa tilanteissa Vironmatkalla. Toisessa osassa esitellään viron kielen fraaseja, sanontoja ja kielikuvia. Niihin on hyvä tutustua, jos haluaa paremmin perehtyä viron kieleen ja Viron kulttuuriin.

Kinuta, mankua
Peale käia käydä päälle

Ryhtyä toimeen
Ette võtta ottaa eteen
Jalgu kõhu alt välja võtta ottaa jalat ulos vatsan alta

 

HUVITTAVAT RAAMATUT

Gummerus 2008
ISBN 978-951-20-7755-7

Tämä sanakirja on koottu edellisestä kirjasta tulleen hyvän palautteen innoittamana. Kirjassa on laajennettu viro-suomi-sanastoa ja mukaan on otettu myös suomi-viro-suuntainen hakusanasto. Lisäksi taas Jukka Pylvään hauskoja piirroksia.

Tämäkin kirja esittelee suomalaisista tutuilta kuulostavia viron kielen sanoja, jotka kuitenkin tarkoittavat aivan muuta. Hyödyllistä luettavaa kaikille, jotka ovat tekemisissä virolaisten kanssa. Hauskaa luettavaa kaikille, joita kiinnostavat kielelliset yllätykset ja oivallukset.

sammua kustuda
sammuda astella
Kaveri sammui pöydän alle.

kivistys pakitsus
kivistis fossiili
Potilasta vaivaa kivistys alavatsassa.


HÄÄD PULMAPÄEVA! (Hyvää hääpäivää!)

Gummerus 2007
ISBN 978-951-20-7407-5

Viro-suomi-sanakirja sisältää sanoja, jotka näyttävät tai kuulostavat samoilta viron ja suomen kielessä mutta tarkoittavat aivan eri asioita. Jokaisen sanan käyttöä on kuvattu esimerkkilausein, joiden ansiosta kirja on paitsi hyödyllistä myös hauskaa luettavaa. Jukka Pylväs on lisäksi laatinut sanojen merkityseroja ilmentävät hauskat piirrokset.

Kirja on tarkoitettu kaikille jotka ovat tekemisissä virolaisten kanssa ja kuvittelevat pärjäävänsä hyvin suomen kielellä. Jos ei halua oppia viroa paremmin, kannattaa tutustua ainakin tässä kirjassa esiteltyihin ns. riskisanoihin. Silloin voi välttyä pahimmilta väärinymmärryksiltä, jotka voisivat johtaa noloihin tai hämmentäviin tilanteisiin:

Ravi hoito
Ravi teostatakse algul haiglas.
Hoito toteutetaan aluksi sairaalassa.

Koni tupakantumppi
Igal pool vedeleb konisid.
Joka puolella lojuu tupakantumppeja.

 

Design by Svetainių kūrimas